Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков определи като истинско предизвикателство домакинството на София на поредното издание на престижния международен турнир European Basketball Tour Sofia 2012 през юли в Арена Армеец. Двубоите със световния вицешампион Турция, Полша и Украйна ще са от 24-ти до 26-ти юли.

„За нас е важно, че приехме това ново предизвикателство заедно с нашите партньори. Ще се опитаме да напълним залата и ми се иска турнирът да стане събитие, каквото не помним. Надявам се с ваша помощ да напълним залата. Сигурен съм, че ще стане много силен турнир. Определено е предизвикателство, да. Трябва да минем тази бариера от 5-6 хиляди души. Имаме и европейско първенство за подрастващи преди това. Ще направим и съпътстващи събития. Просто искам да направим така, че хората да обичат повече баскетбола”, коментира Георги Глушков и добави:

„Един такъв турнир струва доста пари. Преди години имаше други условия. Радваме се на това партньорство. Мисля, че общината трябва да отпусне по-сериозни суми, за да може да организираме Наградата на София.”