Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, старши треньорът на българския национален отбор Росен Барчовски и представителят на GPK Sports Management Атос Антониу представиха официално турнира European Basketball Tour 2012, който ще се проведе в София след един месец – от 24 до 26 юли в зала „Арена Армеец“.

Турнирът ще е с участието на Турция, Полша, Украйна и българския национален отбор по баскетбол. И трите гостуващи отбора ще пристигнат в София с НБА звезди от ранга на Хидиует Тюркоглу, Омер Ашик и Марчин Гортат.

Билетите за European Basketball Tour София 2012 ще са в продажба от понеделник, 25 юни, в мрежата на Eventim.bg. Специален щанд в The Mall също ще бъде открит през следващата седмица за продажба на билети, а през юли те ще се продават и на касите на „Арена Армеец“. Билети има и в  Germanos, Office 1 Superstore, Multirama, OMV, Piccadilly, Jeff, Technomarket.

GPK Sports Management предвижда билети да се разпространяват и по време на финалите на предстоящото в София Европейско първенство за младежи до 20 години, Дивизия Б.

Цената на стандартния билет е 10 лева, като той включва и двата мача от програмата за деня.

Специални билети от 50 лева ще бъдат пуснати за VIP ложата, а ограничен брой места ще има край терена, като за тях цената е 100 лева. И двете категории включват кетъринг обслужване.

Мажоретки, DJ и игра с публиката са предвидени за развлечение на баскетболните фенове.

„София 2012 ще е четвъртото издание на турнира. Очакваме го с нетърпение, защото ще работим със страхотни хора, и вярваме, че ще успеем за покрием всички очаквания,“ коментира Атос Антониу.

„Благодаря на Българската Федерация по Баскетбол – господин Георги Глушков и Елеонора Рангелова – за помощта, която ни оказват. Винаги е важно да имаш до себе си такива великолепни баскетболни личности, защото съвместната ни работа е начинът да се върви напред,“ изказа директорът на GPK Sports Management своите благодарности към БФБ. „Бих искал да изкажа благодарности и на господин Иван Ценов. Без неговия кураж, това начинание никога нямаше да се осъществи. Спортът е неговата страст, а баскетболът – неговата любов. Господин Ценов е личност, уважавана в европейския и световния баскетбол, и голяма ценност за България.“

Програма на турнира:

24-ти юли:

Украйна - Полша - 18.30 часа

България - Турция - 21.00 часа

25-ти юли:

Полша - България - 18.30 часа

Турция - Украйна - 21.00 часа

26-ти юли:

България - Украйна - 18.30 часа

Полша - Турция - 21.00 часа