Изпълнителният директор на баскетболната ни федерация Георги Глушков бе категоричен, че след кончината на Михаил Михов, ще се търси кандидат - президент на централата, който да може да задържи досегашното ниво и който да е обединителна фигура.

„Управителният съвет се събра в пълен състав. Разисквахме въпроса за президентството във федерацията. Общото мнение беше, че г-н Михов създаде едно ниво, което ние имаме идея и желание да поддържаме. Всички се обединиха около идеята, че новият кандидат - президент трябва да има възможностите, трябва да има капацитета да даде на федерацията минимум това, което сме имали досега, за да не правим крачка назад. Също Управителният съвет се обедини около идеята, че трябва да има един кандидат, който да бъде подкрепен от всички клубове. Такава трябва да е кандидатурата”, коментира Георги Глушков след заседанието на Управителния съвет на баскет-федерацията.

„Аз не съм кандидат. Говорим с човек с финансовите възможности, който да осигури федерацията, както го правеше г-н Михов или поне да бъдем на такова ниво, че да не правим крачка назад. Аз не съм временно изпълняващ длъжността. Аз съм изпълнителен директор. При всички случаи, до началото на новото първенство трябва да има нов президент. Сега търсим кандидат с такива качества, след което веднага ще се насрочи изборно събрание. Интересува ни да останем на тази позиция, която сме завоювали. Имаме уверение и от Министерството, че ще проявят нужното разбиране. Такава е целта ни в следващия месец. Засега нямаме имена, но на следващия Управителен съвет ще обсъждаме това. Заседанието ще е по време на четвъртфиналите на мъжкото първенство. Може да ни трябва повече време, но ни трябва човек, който да ни помогне да вървим напред. Това, което се случи с Лигата ни е за пример. За г-н Михов нямаше невъзможни неща. За нас е жизненоважно не кандидатът да дойде от някъде, а този път ние не трябва да чакаме, а да го намерим и да го убедим”, заяви още Глушков, който потвърди, че договорът с една от телекомуникационните компании ще бъде подновен. В момента се уточняват новите условия.

„Не са си променили мнението, така че предстои подписване на договор”, завърши Георги Глушков.