Домакин на мъжката Купа на федерацията ще е отборът на Академик Пловдив в конкуренция със Стара Загора и с Русе. Финалният турнир ще се проведе на 16 и 17 април.

„Условията в Пловдив са най-добри. След много години Пловдив се появява отново на баскетболната сцена и домакинство на Купа, която започва да става интересна”, коментира изпълнителният директор на баскетболната ни федерация Георги Глушков след заседанието на Управителния съвет на централата.

„Колкото до треньорите на националните отбори за мъже до 20 години и жени до 20 години, бяха определени при мъжете Петър Клечков, който в последствие трябва за избере помощник треньор, а при жените – Ивайло Христов. И двама са били помощници в щаба на селекционерите”, обяви още Глушков по повод друга от задачите, които имаха членовете на Управителния съвет на баскет-федерацията на днешното си заседание.

„Беше приет финансовият отчет на федерацията, както е по наредба. Беше приет единодушно. Имаше някои уточнявания на плейофните дати и уточнения по наредбата за подрастващи”, добави още Георги Глушков.