Президентът на баскетболния ЦСКА Роберт Гергов обяви, че приоритет в момента за клуба са базата и детско-юношеската школа, а едва след това ще се мисли за мъжкия отбор на клуба. Гергов представи пред медиите плана на ЦСКА за ремонт на залата на стадион „Българска армия”.

„Както виждате, поканих ви не на откриване, а на пред откриване. От много приказки няма нужда, а има нужда от работа. Благодарим на футболния клуб. Хората осъзнаха, че тази залата не може да продължава да съществува по този начин, а е много по-добре тук да тренират деца. Предоставиха ни я безвъзмездно. Баскетболният клуб ще направи ремонта на това нещо, което виждате тук. Желание имаме и сме изчислили така нещата, че до Коледа да стане. Поемаме ангажимент съвсем официално, че тази зала ще придобие друг вид. Нямам думи от сегашната ситуация. Разбира се, че е жалко. В проекта участва и българската федерация по баскетбол”, коментира Роберт Гергов, който бе в компанията на президента на българската федерация Георги Глушков.

„Нека да погледнем от добрата страна. Надявам се с общи усилия да Нова година да направим една приятна зала и тук да могат да играят подрастващи. Да се надяваме, че ще стане красива. Ще сложим хубав под, нови електронни табла и такива за секундите, а те са доста скъпи. Има още много, много работа. Някои хора ще жертват време и труд, за да стане това. Тук без ентусиазъм и без любов няма как да стане. В този момент знаете колко трудно е да се намерят толкова големи средства. Любовта към ЦСКА трябва пак да помогне тази зала да светне. Сега в Министерството има една инициатива за категоризиране на клубовете. Много неизвестни ще бъдат определени”, заяви Глушков, а Гергов добави по повод сумата, която е необходима за ремонт за съоръжението:

„Не знам с точност колко ще струва, но можете да прецените за какво става дума. Денят, в който ще имаме и мъжки баскетбол, все още е далече. Вървим по едни стъпала, които сме начертали. Сложихме основа на детската школа. Надявам се от края на тази година или началото на другата година децата вече да тренират тук. Имаме планове за още една зала, колкото и да е изненадващо и оптимистично, но не обичаме да говорим предварително. Когато се стигне и до това, тогава ще мислим и за мъжки отбор. Започваме от нулата и искаме да създадем група деца, които са възпитани в клуба и да вървим нагоре. Когато си оправим залата ще мислим и за по-големи деца, и дай Боже за мъжки отбор.”