Ръководството на Обединен Баскетболен Клуб ЦСКА ще направи пълен ремонт на залата на стадион „Българска армия” и ще може да ползва съоръжението. Президентът на клуба Роберт Гергов се надява ремонтът да приключи до края на годината и отборите на „червените” да могат да водят тренировки там. Футболният ЦСКА е предоставил безвъзмездно съоръжението за ползване на ОБК ЦСКА.

Залата, дом на няколко поколения славни баскетболисти на ЦСКА в момента тъне в пълна разруха, а видът му би могъл да разплаче някои от легендите на клуба, печелили безброй победи там. Надраскани с грозни надписи стени, изпочупени седалки, разхвърляни кашони, снимки на различни отбори на ЦСКА, триумфирали с титли и купи през годините и няколко стари дивана са част от жалката обстановка. Характерна миризма с източник бившото кафе към баскетболната зала подсказва за какви други цели е използвана.

В момента ОБК ЦСКА е събрал два отбора – деца до 8 и 10 години, които тренират под ръководството на Христо Ценов. Амбициите на клуба са сериозни, но ръководството иска да работи стъпка по стъпка и затова сега се е насочило към възстановяване на залата, която да приеме школата на „червените”.

За ремонта и оборудването на залата ще помогне и Българската федерация по баскетбол, като президентът Георги Глушков обеща централата да помогне с паркет и електронни табла. След като бъде завършен ремонтът съоръжението ще бъде използвано и от младежкия национален тим на България, който участва в мъжкото ни първенство.