Старши треньорът на Балкан Ботевград Георги Младенов заяви след победата над ЦСКА с 82:68 точки, че следващият съперник пред тима е напълно преодолим. Балкан спечели серията с 2:0 успеха и се класира за следващия етап от мъжкото ни първенство по баскетбол, където ще се изправи срещу Левски.

„Малко емоциите ми бяха в повече. Решихме, че мачът е свършил още през първото полувреме. Направихме една серия 20:0 и наистина поздравявам отбора, който в момента бе в осакатен състав. Опитаха, бориха се. Аз мисля, че нашият тим е по-добре подготвен на този етап и по-добре стои в цялото първенство”, каза веднага след победата Георги Младенов.

„Още не сме си свършили работата. Аз съм максималист. Защо да не играем един финал? При един-два добри мача в София, ако спечелим единия и след това спечелим двата в Ботевград, защо да не победим с 3:0, но в същото време можем и да загубим с 0:3.”

Началото на срещата бе забавено с 20 минути, след като феновете на ЦСКА се възползваха от липсата на охрана и по трибуните започнаха ексцесии. Сериозни пострадали обаче нямаше, а полицията арестува един привърженик на домакините. По повод на този инцидент, треньорът заяви: „Така става, когато няма контрол. Да ви кажа честно аз се уплаших, но такива неща има навсякъде. Има си федерация, която ще даде мнение за случилото се. Тези неща не са мой проблем .Такива неща не бива да се случват, защото ние сме интелигентен спорт.”

„Освен ЛукОйл, всички останали отбори можем да ги победим, така че тимът, който е по-добре подготвен ще продължи и ще играе финал. Така че не смятам, че някой от двата отбора има предимство. В нашето първенство това е хубавото – че всички отбори, с изключение на ЛукОйл са на едно ниво”, завърши Георги Младенов.