"Не знам какво да кажа след този мач. Аз не мога да повярвам, че победихме отбора на Рилски спортист, който е много стойностен тим, макар и с много кадрови промени. Мислех, че сме направили най- добрия си мач срещу Плевен, но смятам, че току-що направихме следващия ни най-добър мач. Ако продължаваме така, аз ще бъда най-щастливия треньор. Искам да отлича за този мач нашите гардове, които свършиха страхотна работа и дадоха тон за добрата игра на целия отбор", коментира старши треньорът на баскетболния Академик София Георги Давидов след успеха над Рилски спортист с 85:81 точки в мач от НБЛ в Самоков.

"Поздравявам Академик за победата. Играха доста отборно и мотивирано, а с това успяха да ни вкарат и 16 тройки, което беше решаващо и ключово в мача. Имаха и късмет, защото ни вкараха няколко коша с табло, но когато играеш с голямо желание и без напрежение се случва и това. Решаващи се оказаха втората и третата част, в които ни вкараха 28 и 24 точки. В последната четвърт се върнахме в мача и дори поведохме, но допуснахме два лесни коша един след друг, които се оказаха", пък заяви наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров - Удо.

Баскетболистът на Академик Цветомир Чернокожев сподели след мача: "Играхме с много настроение, тъй като се класирахме за полуфинал за Купата. С това се подобри настроението в отбора, а и в играта ни. Играхме добра защита и хванахме Рилски в неудобен момент. Момент, в който бяха без Бозов, Хаджирусев и Райт, а това явно се оказа решаващо, защото не играха тяхната игра, от което се възползвахме и победихме." /БТА