Треньорът Георги Божков спечели анкетата на родната федерация за Номер 1 в България за 2007-ма година и споделя, че не е изненадан, заради добрите резултати на клубния му тим ЦСКА през миналия сезон. Триумфът на „червените ангели” бе спечелването на Адриатическата лига, а отборът взе и титлата и Купата на страната. „Очаквах да спечеля, защото отборът на ЦСКА изигра много силен сезон на няколко фронта и успехите ни бяха големи. Не съм изненадан. Един от най-големите ни успехи беше спечелването на Адриатическата лига в голяма конкуренция, а титлата и Купата у нас взехме в съперничество със силен противник като ЛукОйл Нефтохимик”, заяви Божков слез обявяването на резултатите от допитването до специалисти и журналисти. „Постигнахме добри успехи, ни знам какво щеше да се случи, но амбициите ни бяха големи. Бяхме се прицелили в Евролигата и наистина има известна доза тъга”, каза още Георги Божков.

Наставникът коментира и обявяването на Албена Брънзова за Номер 1 при жените: „Точно и обективно е признанието за Албена. Представя се достойно в клубния си тим. Заслужено спечели, защото играе на ниво.”

По повод конкурса, който бе започнат от баскетболната ни централа за избор на старши треньор на женския ни национален тим, специалистът, който е сред кандидатите за поста заяви: „Нямам представа какво решение ще вземе Управителния съвет, но бих работил с огромно желание и амбиция да продължим добрите игри. В момента си почивам и очаквам предложения.”