„Няма как да не сме доволни. Победихме един много силен отбор на Словения, който на миналата квалификация едва не се класира. В целия мач водехме в резултата, доволен съм. Това, което тренирахме, дава резултат”, сподели националният селекционер по баскетбол за жени Георги Божков след победата на България над Словения в Самоков. „Говоря за духа на отбора, за желанието в защита. Нашата сила в момента е защитата. С този отбор ние само можем да печелим мачове в защита. Сега най-важното е да събираме сили и да мислим за неделя”, каза още Божков.

Дали това е голяма крачка към първото място в квалификационната група, Георги Божков коментира: „Много се надявам, но нека да не бъдем прекалени оптимисти. Отборът на Швейцария се състезава 4 години под ръководството на един и същ треньор, събрин, който е с голямо самочувствие. Те казаха, че ще спечелят групата. Всички искат да станат първи и ние също.”

За силното представяне на Милена Томова, Божков заяви: „Искам специално да поздравя Милена, защото тя вложи много усилия и дойде заради мен едва ли не. Аз съм и задължен на нея, сега тя ми връща жеста, и аз на нея.”

„Важно е момичетата да възстановят силите си. Ще гледаме внимателно мача и ще направим максимално добър скаутинг, защото общо взето нямаме много добра информация с изключение на това, което имаме натрупано от преди. Скаутингът и възстановяването на отбора, това са двете задачи за утре. Не сме отбор, който може да подценява. Ние до вчера падахме и не можем да си го позволим”, каза старши треньорът на женския ни национален отбор по баскетбол.