Старши треньорът на Лукойл Академик Димитрис Галанис, който не успя да защити Купата на България със своя тим заяви, че не е моментът да говори, дали се притеснява за поста си.

Попитан след поражението от Рилски спортист дали, знаейки тежкия начин, по който Лукойл приема всяка загуба на Купа, се притеснява за поста си, гръцкият треньор отговори: „Това не е въпрос за този момент. Върша си работата на 100% и нямам нищо друго да кажа. Това не е въпрос за настоящия момент.”

Иначе Димитрис Галанис коментира двубоя и сподели, че точките, които отборът му инкасира, а те са 95, говорят достатъчно.

„Това не е добър резултат за нас и вие всички го разбирате. Турнирът за Купата на страната крие изненади. Знаехме, че Рилски спортист има много добри американски състезатели и двама-трима много добри български играчи. Не играхме добре, особено в защита и цифрата 95 казва всичко. Не можем да кажем нищо друго. Не бяхме концентрирани, а те получиха много възможности за атака. Опитахме се да играем добре в защита през второто полувреме и успяхме в някои моменти, но психиката си каза думата. Те направиха някои големи стрелби и така се стигна до крайния резултат. Киърън Ачара изкълчи глезена си вчера в последния момент на тренировката”, заяви Димитрис Галанис.