Щастлив, но умерен в емоциите си бе треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след победата на Лукойл и класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България.

„Опитвам се да се чувствам по-малко щастлив, отколкото съм. Защото не съм на малко години, с доста опит и знам, че в такъв момент човек трябва да си контролира емоциите, но съм такъв. Най-вече не, защото бием Лукойл, аз като треньор съм ги побеждавал доста пъти. Не ми е за първи път. Най-вече, заради много тежкото положение, в което беше нашият отбор и аз лично като треньор, заради това, че имахме слаби резултати, слаби игри спрямо очакванията към отбора и спрямо миналия сезон. Имаше страшно много критика върху нас и вярвайте ми не е лесно да се изтърпи такова нещо и човек да се вдигне, и отборът да се вдигне. Аз това считам за по-голямото постижение, че се вдигнахме от тази дупка. А победа в един мач всеки може да направи срещу всеки”, коментира Росен Барчовски.

„Да, имахме много за доказване. Моето име не съм си го създал за два или три дни и тази година отиде много ниско. Аз лично имах много амбиция, опитах се да я предам и в случая успях. Направихме и някои други неща, малко по-нестандартни във връзка с мотивацията. Готвихме се две седмици, а вярвайте ми този отбор, когато има време за подготовка, може да покаже много. Лесно е да се хвалим в момента и лесно е да приемаме поздравления. Сега всички са около нас. Тежкото беше до вчера, когато много голяма група от хора ни бяха обърнали гръб, но така е, това го знаят всички”, каза още Барчовски, а с какво Рилски спортист най-вече надделя над Лукойл Академик, треньорът отговори:

„Със съчетанието между желание и ентусиазъм, и разум. Ние имахме и повече желание, и повече разум. Излязоха ни някои тактически неща. Играхме в защита добре и като колектив.”

„Сега трябва да се възстановим. Казах им, че сега няма да се радваме, не може да се радваме. Дано да сме достатъчно тренирани. Сега мъничко ще почивам и след това ще мисля за утре”, завърши Росен Барчовски.