Двама действащи футболисти ще се включат в кампанията "Аз обичам баскетбола", който ще стартира със Звездния 3х3 турнир между знаменитости в тазгодишния Мач на звездите. Целта на кампанията, която ще продължи няколко години, е да привлече към баскетбола нова аудитория, както и децата, които да тренират спорта с оранжевата топка.

Живата легенда на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова ще са останалите участници, а последният шести ще бъде обявен в средата на седмицата. 

Организационният комитет на Мача на звездите вече обяви подкрепа в кампанията "Кауза НИКИ", която набира средства за Николай Попов. Младежът страда от остра форма на левкемия и има нужда от трансплантация на костен мозък.

Средствата ще бъдат набирани в дарителски кутии по време на събитието, но можете да помогнете и чрез sms DMS NIKI на 17 777 и директно в банкова сметка BG42CECB979040C4360100 в ЦКБ АД.  

ВИВАКОМ НБЛ и организаторите на Престиж Мача на звездите ще направят и жест към Комплекс за социални услуги за деца и семейства - гр. Брацигово и на събитието ще присъстват 23 малчугани.

Припомняме, че някой от закупилите билет за Мача на звездите 2016 ще има възможност и за парична печалба от 10 000 лв. при кош от центъра на почивката в сблъсъка.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS