Четирима баскетболисти допълниха съставите за Мача на Звездите през тази година, който ще се състои в Пловдив на 27 март.

Освен 20-те играчи, селектирани от феновете посредством гласуване, треньорите и организаторите на шоуто се спряха на още четирима, които да попълнят състави от по 12 души.

Освен фаворитите от гласуването сред феновете, изборът на треньорите и организаторите определи в звездното събитие да участват и Мартин Маринов (Балкан) и Бошко Йовович (Академик Бултекс 99), които ще облекат екипа на VOLKSWAGEN, както и Йордан Минчев (Левски) и Еврик Гари (Берое), които ще се състезават за TURKISH AIRLINES.

Мачът на звездите 2016 ще застане и зад благотворителна инициатива в подкрепа на Ники от Пловдив. Николай Тодоров Попов страда от остра форма на левкемия, а за лечението му е нужна голяма сума. 

Kампанията вечебе подкрепена от НБЛ Виваком и Академик Бултекс 99, от приятели на възпитаника на ЕГ Иван Вазов, волейболния национал Георги Братоев, от феновете на футболния Ботев (Пловдив), както и от футболната ни легенда Стилиян Петров, който успя да се пребори с опасното заболяване.