Баскетболист на ЦСКА Тиери Зиг от днес подновява тренировки със съотборниците си. Французинът нарани бедрото си след сблъсък с центъра Тревор Харви, но се размина с операция. „Надяваме се да е готов за мачовете със Спартак Плевен и евентуално да влезе във форма за финала”, заяви спортният директор на „червените” Росен Барчовски.

Друг от състезателите на ЦСКА със здравословни проблеми е Христо Николов, който пипна заушка, но ако няма усложнения също ще е на линия за полуфинала в шампионата.

„Доволен съм от резултатите в четвъртфинала срещу Ямбол. Играта в София беше перфектна. Отборът играе добър баскетбол в момента.. Основната причина е в треньора и някои промени, които направихме. Освободихме хора, които създаваха проблеми на терена и извън него”, коментира още Барчовски. Спортният директор на БК ЦСКА добави, че очаква трудни мачове на полуфинала. „Спартак Плевен влезе в добра форма. Не обичам да прогнозирам за своя тим, но нормалното е да играем максимум 4 срещи”, каза Росен Барчовски.