Проектът „Фенове срещу насилието“ набра скорост с поредната среща между фенски групи от държавите участници – България, Турция, Хърватия, Испания и Литва. Домакин на събитието бе хърватската столица Загреб, където в рамките на три дни привърженици на различни баскетболни отбори от петте страни, обсъждаха причините за агресията сред феновете и обмениха идеи за справяне с проблема.

На срещата в Хърватия участниците се включиха в няколко любопитни инициативи, целящи да популяризират проекта в Загреб. Сред акцентите на събитието бе и посещение на музея на легендарния Дражен Петрович в хърватската столица.

източник: facebook.com/Фенове-срещу-насилието

Също така феновете от петте държави споделиха своя опит, плюс интересни факти за клубовете, които подкрепят и представиха собствени идеи на различни състезания от стартиралите през седмицата Европейски университетски игри, на които Хърватия е домакин.

След няколко месеца предстои подобна съвместна среща и в България. Страната ни ще посрещне представители на останалите четири страни, участници в проекта „Фенове срещу насилието“ в края на октомври.