Българска федерация баскетбол, която е основен партньор по Европейски проект "Фенове срещу насилието", организира втора фен платформа във връзка с участието на страната по проекта.

В спортна зала "Триадица" вчера се събраха фенове на Спартак Плевен, Левски, Балкан, Дунав и други. Те дискутираха проблеми на отношенията на привържениците на клубовете с представители на клубове, съдии, ръководители на НБЛ и БФБаскетбол, представители на органите на реда.

Координатор на международния проект е турската баскетболна федерация, а останалите страни партньори са баскетболните федерации на Испания, Литва и Хърватия.

По време на разискванията бяха представени идеи за фен кампании представени от фенове. Сред тях имаше такива, като снимане на поздрави на фенове, плакати и кампании в медии и социални мрежи за представяне на поздрави и добри отношения между привържениците на играещите отбори.

Фенове, пътували в Испания и Литва за международните инициативи на проекта, разказаха за положителните впечатления и емоции по време на пътуванията.

"Трябва да имаме позитивна нагласа, да отиваме на мач да се забавляваме. До този извод стигнах по време на пътуването до Испания", разказаха феновете на баскетбола.

Официално бяха представени препоръки към всички заинтересовани страни по проекта от феновете - привърженици, рефери, журналисти, БФБаскетбол и органите на реда.