От Националната Баскетболна Лига (НБЛ) определиха дните и часовете за първите два етапа от редовния сезон. Всички отбори, участници в лигата имаха право да заявят залите и съответно да направят своите искания за размествания в програмата. Това важи най-вече за тези тимове, които участват в европейските клубни турнири. Тази година те са 5 на брой – ЛукОйл Академик в Еврокъп, Спартак Плевен във ФИБА Еврочалъндж, Левски, Рилски спортист и Евроинс Черно море в Балканската лига.

Националната лига ще стартира на 11 октомври, като първата топка ще бъде хвърлена в зала „Христо Борисов” във Варна, където най-рано (17.00) започва в този ден срещата между Евроинс Черно море и ЦСКА. Час по-късно са другите две срещи от програмата за този ден – Левски-Ямбол и Спартак Плевен-Рилски спортист. Ден по-късно в Ботевград зрителите ще станат свидетели на повторението от миналогодишния финал в шампионата между Балкан и Лукойл Академик, съобщи bulgarianbasket.com

Осемте отбора ще играят общо четири етапа на разменено домакинство след което ще започнат плейофите. В тях участват всички отбори без изключение, а двойките се формират в зависимост от класирането си по време на редовния сезон.