Сръбският старши треньор на баскетболния ЦСКА Владо Джурович бе възхитен от привържениците на клуба, които не спряха да подкрепят състезателите, дори при пасив от 20 точки.

„Баскетболистите ми трябва да покажат по-големи сърца. Феновете заслужават играчите да се хвърлят по-здраво за успеха заради тях. Това са най-добрите фенове, които съм виждал, а играчите ми не се бориха достатъчно, но могат да го направят в петък”, заяви Джурович и каза още, че тази вечер срещата се е развила по подобен сценарий като първия мач: „Допускаме разликата на нарасне, а после наваксваме. Въпреки това имахме шанс за победа. Имахме три стрелби, а Бозов и Мираковски пропуснаха.”

Опитният специалист коментира и най-драматичния момент в двубоя, когато реферите отсъдиха последователно 3 технически нарушения – за него и дисквалификация на испанеца Чери. „Карлос Чери направи голяма глупост. Техническите му нарушения ни костваха много. Моето техническо е друго. Треньорът може да си позволи да направи техническо, защото това може да промени нещо. Не съм доволен от съдията Симеонов, другите двама свириха добре. Той направи театър и промени мача”, изрече Владо Джурович, но бе категоричен, че тимът му няма да се предаде до последно.

Току що завърналият се от чужбина генерален мениджър на ЦСКА Емил Коен каза: „Нямам коментар за съдийството. Така са решили. В началото ни взеха, а после ни дадоха. Видяхте колко красиво играха ЛукОйл първите три части. Важното е, че стана хубав мач. Чакаме ги в „Триадица”, където ще домакинстваме.”