Плеймейкърът на Левски Джейсън Смит е със съмнение за тежка травма. Вчера той се контузи по време на приятелската среща с Овергаз. Прегледът при известния травматолог д-р Тони Георгиев показа, че Смит има разкъсани връзки на лявото коляно. Предстои преглед и на магнитен резонанс, който ще потвърди или отхвърли диагнозата.

"Това е тежък удар за нас, защото Смит играе от мач на мач все по-добре", коментира треньорът на Левски Константин Папазов.

"Ще изчакаме резултатите от магнитния резонанс, но д-р Георгиев е много опитен специалист и за съжаление ще излезе прав, че става въпрос за много неприятна контузия."

Левски и Овергаз играха контролна среща в столичната зала „Христо Ботев”, която бе част от подготовката им за мачовете през уикенда. В събота Левски приема Балкан от 18.00 часа в мач от Националната баскетболна лига, докато ден по-късно Овергаз гостува в Русе на Дунав 2007 в дербито на "А" група. Двубоят между двата тима бе нетрадиционен - те изиграха общо шест части, в които треньорите Константин Папазов и Янко Янчев използваха различни варианти на своите състави в нападение и защита.