Двамата американци Тод Галоуей и Брайс Шелдън, които бяха одобрени от Черно море Еврохолд са картотекирани успешно и ще могат да дебютират за отбора от Варна в дербито срещу ЦСКА утре в София, съобщава bulgarianbasket.com.

Тод Галоуей е на 24-години, роден в Балтимор и е завършил престижния колеж Флорида Стейт. През последната година в този университет той изиграва 31 мача, където бележи по 6.1 точки и 3.0 асистенции средно на мач. През миналия сезон е играл в шведското първенство в Оресундскрафт, където обаче има само един изигран мач. Галоуей е висок само 180 см.

23-годишният Брайс Шелдън е крило, висок 193 сантиметра и е завършил университета на Южна Каролина, който е с големи традиции в първа дивизия на NCAA. Бил е втори реализатор на отбора през последната година в колежа.

Двубоят между ЦСКА и Черно море има голям заряд, тъй като и двата тима все още имат шанс да влязат в четворката във временното класиране и имат по-лек жребий за Купата на страната. Началото е утре от 18:00, а зрителите на сателитния ТВ България ще имат възможността да го наблюдават в директно предаване.