Женският баскетболен тим на Дунав е на път най-после да си осигури участие във вече започналото първенство на страната. Клубът от Русе се е договорил с мениджърската агенция на състезателката Катарина Мърчела, която ги осъди за задължения по договора й, заради което ФИБА наложи санкция на българския състав.

„Постигнахме споразумение, което трябва да бъде подписано днес. Българската федерация гарантира за БК Дунав, така че мисля, че те ще могат да играят в Лигата, а случаят ще бъде приключен”, потвърди мениджърката на Мърчела Елмира Драшкичевич пред Гонг.

Драшкичевич разкри, че задълженията на Дунав ще бъдат разсрочени на две вноски, като е предвидено едната да бъде платена още днес, а другата в началото на декември. След изпълнението на договореното споразумение, съответно забраната от страна на европейската централа ще отпадне, а ръководството на Дунав ще се възползва от седмицата отстрочка, която получи от родната федерация, за да картотекира баскетболистките си за новия сезон и да започне участие в Националната лига.

Очаква се Дунав да е на линия за втория кръг и повторението на финала от миналата година – сблъсък с шампиона ЛукОйл Нефтохимик на 24-ти октомври в Бургас от 17 часа. Другите два мача са на 23-ти октомври: Монтана 2003- Берое 07 и Левски- Славия в зала „Универсиада”.