По-късно днес се очаква да стане ясна развръзката на казуса с женския тим на Дунав. По данни от ръководството на клуба е извършена тристранна устна договорка между БК Дунав, БФБ и представители на Катарина Мърчела. По-късно днес ще стане ясно дали тя ще бъде официално подписана. Ако това стане факт, тимът ще получи право да се състезава в женската НБЛ. В момента се изчаква позицията на Мърчела, а подписите на БК Дунав и БФБ вече са налице, пише bgbasket.com. 

Ръководството на тима призна грешката си, заради която сега е поставен пред този проблем. Тогавашният треньорски щаб и ръководството не са действали компетентно и оттам са тръгнали всички сегашни неприятности за отбора.

Добрата новина за клуба е, че вече са намерени нови спонсори, чрез които той ще продължи съществуването си. Въпреки това обаче бюджетът ще бъде с 25% по-нисък от миналогодишния. Състезателките на отбора са водили мотивирана и съзнателна подготовка за новия сезон, въпреки че селекцията не е толкова силна както в последните години.

Тимът се отказва от услугите на американката Меган Байфорд, която така и не пристигна в България. Отначало тя имаше пътни проблеми, а след това е била информирана, че засега отборът няма намерение да я привлече в състава си. От клуба са доволни, че БФБ направи отсрочка в името на това да запази Русе като баскетболен център. Както е известно, баскетболът, и особено женският, се радва на голям интерес от феновете в града.

По-късно днес се очаква да бъде подписано тристранното споразумение, с което ще стане ясна и съдбата на Дунав. В него се очаква договорка между тима и представителите на Мърчела за изплащане на всички дължими суми и съответните санкции и други разходи. Очаквайте допълнителна информация по развитието на случая.