Баскетболистът на ЛукОйл Академик Донта Смит ще е извън игра поне 40 дни. Американецът премина обстоен преглед и стана ясно, че има разкъсване на латералния мускул на десния крак. Крилото на „студентите” получи контузията по време на мача от петия кръг на Купа УЛЕБ срещу френския По Ортез. Донта Смит е вторият състезател след Ненад Чанак, на когото старши треньорът Желко Лукаич няма да може да разчита в предстоящия мач срещу АСК Рига във вторник.

Сърбинът Ненад Чанак се възстановява, но засега състоянието му не позволява включването му в игра за ЛукОйл в мачовете срещу АСК Рига и Артланд Драгонс. Чанак получи разкъсване на мускул на коремната стена по време на срещата от вътрешното първенство срещу Спартак Плевен.

Капитанът на „студентите” Тодор Стойков вече е в добро състояние, въпреки отока в следствие на удара, който получи в скулата във Франция. Това установи прегледът на скенер, за да се прецени състоянието му.

Младият плеймейкър Димитър Филипов е готов да подкрепи съотборниците си, след като се възстанови от травма в бедрото, получена при гостуването на ЛукОйл Академик в Латвия на АСК Рига в началото на ноември.