ЛукОйл Академик остана непобеден в България и след гостуването си на Спартак в Плевен. „Студентите” спечелиха с 98:70 точки, като отново наложиха волята си след почивката. Това бе 11-ти пореден успех за шампионите, който в сряда гостуват във Франция на По-Ортез в петия кръг на купа УЛЕБ.

Домакините водени от наставника Дарин Великов поведоха с 5 точки през първите 10 минути - 24:19, а 2 минути преди края на първото полувреме при 39:32 точки в полза на ЛукОйл съдиите допуснаха изблик на нерви на терена след фаул на Донта Смит, а Перо Антич и Желко Лукаич получиха технически нарушения. Лидерът на плевенчани Хрисимир Димитров застана на наказателната линия и вкара 5 пъти от общо 6 изстрела. Последва нов кош на Димитров, който направи резултата 39:39 точки. Силни изяви имаше и сърбинът с български паспорт в Спартак Саша Топчов, а полувремето завърши при равенство – 41:41 точки.

Баскетболистите на Академик обаче увеличиха сериозно оборотите през третата четвъртина и вкараха 21 точки повече от Спартак, а последната част започна при 78:57 в полза на „студентите”. Авансът на гостите пък достигна 31 точки в средата на четвъртата част и в крайна сметка първенецът на България победи с 98:70 точки.

Тодор Стойков и Уили Дийн бяха най-резултатни за ЛукОйл Аакадемик с по 17 точки, като капитанът добави 7 борби и 4 асистенции. Македонецът Перо Антич завърши с 14 точки и 15 борби, а Донта Смит и Мурило да Роса отбелязаха съответно 16 и 15 точки. Наставникът на „студентите” Лукаич даде малко повече време на Тенчо Банев, който за 17 минути вкара 4 точки и овладя 5 борби. В игра влязоха, макар и за кратко и Петрослав Зафиров и Калин Христов. 18-годишният плеймейкър Димитър Филипов пропусна и тази срещата, заради контузията си. За Спартак Плевен Хрисимир Димитров бе най-полезен с 18 точки, а Топчов добави 17.

В следващия кръг Академик приема Балкан Ботевград на 7-ми декември, а Спартак гостува на Левски в зала „Триадица” на 8-ми декември.