Старши треньорът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски очаква ЦСКА да е съперник на неговия тим на финала в мъжкия ни баскетболен шампионат.

„Ние винаги гледаме най-вече какво става в нашия клуб. Но личното ми мнение е, че сигурно ЦСКА ще се класира за финала, защото сега са с нов треньор, а „червените” няма какво да губят. Очаквам трудни мачове”, заяви македонският наставник на студентите.

Той коментира и интересът към двама от играчите на ЛукОйл от Работнички Скопие: „Нормално е да има интерес към Чековски и Стефанов от Работнички, но това трудно би се осъществило. Двамата баскетболисти първо ще преговарят с ЛукОйл и е много вероятно да останат и следващия сезон.”

Що се отнася до представянето на шампионите в последните срещи от първенството Марин Докузовски каза, че има леко отпускане в редиците на ЛукОйл Академик, защото отборът е сигурен за първото място.

„ЛукОйл е тим, който не може да си позволи изненади. Наистина спечелването на Купата беше една от целите ни този сезон, а да вземеш този трофей е даже по-трудно, но сега вървим стъпка по стъпка. Малко е трудно да се запази върхова форма, защото до финалите има много време”, заяви още македонецът и по повод играта на двамата си млади гарда сподели: „Чавдар Костов и Асен Великов получават повече време на терена в последните мачовете. Така ще бъде и в бъдеще, но само от тях зависи колко ще играят. На плейофите ще се използват повече играчи, заради натоварения график.”