Доволен от успеха, но и мобилизиран за третия мач, бе старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски след втората победа на неговия тим над Левски във финалната серия на родното първенство. „Ние сме отбор, който играе под напрежение, защото трябва да бием и трябва да сме първи. Много е трудно така да се играе. Левски се раздаде много. Те са добър отбор и играха добре и днес, и в миналия мач. Аз очаквах, че ще е така равностоен мачът. През първото полувреме не ни вървеше стрелбата, но добре, че накрая успяхме. Ние сме отбор, който разчита на стрелбата, защото по-трудно играем под коша. Видяхме и сами, че накрая, когато беше най-нужно вкарахме и в защита бяхме по-концентрирани”, коментира Марин Докузовски.

„Аз съм треньор, който повече обича защитата. Много не искам да разчитам на стрелбата, но такъв е нашият отбор в момента. Всеки мач е различен. Не е малко да водиш 2-0 и да имаш предимство. Но ще кажа пак, че нищо не е свършило. Левски е много силен отбор и очаквам много труден мач и в София. Те със сигурност няма да се предадат”, каза още македонският специалист и добави:

„Тенчо Банев по-дълго време имаше проблеми с кръста, а и с коляното. Той много време не тренираше. Здрав е, но не е във физическо състояние да може да играе повече. Ако можеше малко повече да играе мисля, че ще ни е малко по-леко. Като има пълна зала и подкрепа е по-леко да играеш, отколкото на празна зала.”