Американецът Дион Томас сподели от Израел, че би се върнал в ЦСКА, ако новият треньор Владо Джурович прецени, че има нужда от него в състава на „червените”.

Европейският шампион с Макаби Тел Авив в момента носи екипа на местния Гиват Шмуел, но тимът му е сред аутсайдерите в първенството. Снощи Томас отбеляза 8 точки и направи 4 асистенции за 25 минути на терена като титуляр за Гиват Шмуел при разгрома от втория в класирането Бней Ашарон с 91:110.

„Нямам нищо против да се върна в ЦСКА. Би било хубаво да играя пак в България”, заяви Дион Томас научил за намерението на сръбския специалист Джурович да се запознае с всички освободени по настояване на Башич баскетболисти на „червените”.

Голямата изненада миналата вечер в Израел бе първата загуба на Макаби Тел Авив във вътрешния шампионат. Грандът падна като гост на бившия тим на Йордан Бозов и Браянт Смит Апоел Галил Елион с 89:90.

Другият спряган за евентуално завръщане в ЦСКА Брад Трейна в момента няма договор с друг отбор след като бе освободен от „армейците” преди време.