„Най-точното, което ще употребя за този мач е – горкият баскетбол. Не е нормално да има толкова много технически грешки за два отбора на полуфинал. Единственото оправдание до някаква степен ще е да е от напрежение”, заяви наставникът на баскетболният Черно море Даниел Димитров след второто поражение на тима му в полуфиналната серия срещу Левски.

„Изпитваме много големи проблеми с борбата под нашия кош и взимаме много грешни решения, когато провеждаме бърза атака. Трябва да играем с по-голямо самочувствие и увереност в нападение, защото на моменти сме много плахи. Пак казвам, че ще се борим докрай, защото ние сме опрени до стената и за нас реално серията едва сега започва. По принцип не коментирам съдиите, но смятам, че съдии на такова ниво нямат право да свирят три фаула срещу Казлаускас и от там се промени психологията, защото точно в този момент играехме добре в защита. В последствие ние сътворихме безумия бих ги нарекъл, но ще се борим до край”, коментира още Димитров.

Серията продължава на 20-ти май във Варна. Победителят ще се изправи срещу победителя от двойката ЛукОйл Академик – Рилски спортист на финала в Националната баскетболна лига.