„Смятам, че спечелихме изстрадано, но заслужено. Но съм убеден, че ако играехме в хода на двете срещи еднакво, имаше шанс да откажем съперника още днес, защото два убедителни успеха над тях биха им повлияли психически. Даваме им шанс да вярват”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след победата със 76:63 точки над Евроинс Черно море във втория мач от полуфиналната серия.

„Естествено, че съперникът ще направи отигравания и ще има силни моменти в мача, но мен повече ме притеснява това, че е повече плод на наши грешки да допуснем да влезем в такава кризисна ситуация от 22 точки за нас да стане 3. Това е недопустимо за един добър отбор и независимо, че спечелихме с по 13 точки, хората, които бяха в залата видяха, че беше трудно. Правим грешки в нападение, провалени контраатаки в решаващи моменти. Това са дребни детайли, но разликата би станала 25, а няма да слезе на 15. Това е психология и моменти, в които можеш да откажеш съперника. Ние от 3 точки отново ги направихме 13, а това коства нерви. Вярно, че калява отбора от една страна, но знам, че ни очакват много тежки мачове във Варна. Трябва ни малко повече концентрация. Ние не играем на върха на своите възможности и ще се борим. Много ми се иска да изиграем добър първи мач във Варна, защото всеки следващ ще става все по-труден за нас”, заяви още Тити.

За „сините” най-резултатен бе Маркъс Хол, който реализира 25 точки, като 19 от тях вкара през първото полувреме. С 13 се отчете литовецът Арнас Казлаускас, а 11 отбеляза капитанът Стефан Георгиев- Торо.

Атила Сантош пък вкара най-много за варненци – 17 точки, а Кори Макинтош не бе толкова убедителен като вчера и завърши с едва 10.