Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров потвърди новината на Гонг, че баскетболният тим от Варна се е договорил с Хрисимир Димитров и ще привлече най-добрия играч на Спартак Плевен.

„Всичко е договорено и очакваме Хрисимир Димитров утре във Варна, за да изчистим формалностите. Всички в ръководството на клуба сме много радостни и щастливи, защото наистина успяхме да привлечем един много класен състезател, който винаги е бил фактор в отборите, в които е играл, и в националния отбор,” заяви Димитров.

„Това не би било възможно, ако нещата в Плевен не се бяха развили така финансово, нещо, което не пожелавам на нито един клуб или спонсор, който се занимава със спорт. Но сме радостни, че успяхме да го привлечем в нашите редици. Утре ще обявим точно какъв ще е договорът му, нашето желание е да не е само до края на сезона,” призна младият специалист.

След като стана ясно, че Спартак Плевен е закъсал финансово, Хрисимир Димитров имаше оферта да играе и в Левски, но в крайна сметка ще акостира край морето. „Мен лично ме прави щастлив, че между офертите на Левски и Евроинс Черно море, той е избрал нашата. Това ни прави още по-доволни,” сподели Даниел Димитров.

Наставникът на Черно море познава много добре новото си попълнение, тъй като двамата дълго време са играли заедно и един срещу друг:„Безспорният опит, който той има, а и с качествата си, той ще бъде много полезен, не само за мен като треньор, а и за младите играчи в отбора. Аз него го познавам отлично, доста дълги години сме били заедно. Още от казармата, тогава две години сме играли заедно, после една година в Левски, и по националния отбор. Аз съм в отлични отношения с него, което ще ни помогне за работата занапред.”

Даниел Димитров коментира и скандалното напускане на Ерик Уеб, който самоволно си тръгна за САЩ, без да уведоми никого. Черно море обаче най-вероятно няма да търси негов заместник. „Наистина Ерик ни постави в много неприятна ситуация, с отношението, което демонстрира. В месеците, в които сме били заедно, всички в клуба сме се опитвали да му бъдем полезни. Аз за шест месеца така и не разбрах какво му е в главата. От човешка гледна точка той направи голяма грешка,” категоричен бе Димитров.

Хрисимир Димитров няма право да играе в груповата фаза на Балканската лига, тъй като вече го е правил с екипа на Спартак Плевен. Даниел Димитров обаче таи надежди, че може да се намери и пролука в правилника, която да го позволи. „При всички положения ще е проблем, защото ще имаме нужда от него. Все още има някакви вратички, и може би трябва да се разгледат пак периодите и правилниците в Балканската лига. Но това не е моя работа, аз съм запознал Асен Христов. Мисля, че има някакъв шанс да играе,” добави треньорът.

Даниел Димитров обясни и ситуацията с контузения млад талант на Черно море Васил Кьосев, който лекува вече продължително време травма. Кьосев ще пътува до София в петък, за преглед при един от най-добрите специалисти в страната д-р Тони Георгиев.

„Аз ще следя лично как се развива неговото възстановяване, защото той е много нужен на отбора,” завърши Даниел Димитров.