Евроинс Черно море направи сериозен трансферен удар, дни преди последния срок за привличане на нови състезатели. Варненци взеха един от най-класните и опитни български баскетболисти – Хрисимир Димитров. Крилото, което прекара последните години в Спартак Плевен, ще подсили Черно море, след като се оказа че финансовата ситуацията в Плевен е много тежка.

Имаше вариант Димитров да премине и в Левски, но в крайна сметка е останал доволен от условията, които му предлагат във Варна. Така Хрисимир Димитров ще се присъедини към отбора, воден от Даниел Димитров. Новината потвърди за Гонг специално изпълнителният директор на Черно море Борислав Ташев.

Утре „моряците” ще дадат и специална пресконференция, от 12.30 часа в клуб "Приятели" в ДКС. Днес бе разкрито още, че тимът е напуснат от гарда Ерик Уеб, който самоволно е заминал за родната Америка.

Спартак Плевен от своя страна изпитва затруднения и от месеци не е изплащал заплатите на играчите си. Очаква се в най-скоро време да бъде обявено, че тимът се разделя и с двамата си американски състезатели – Джо Кенърли и Роб Престън. В случай, че се освободи от финансовите тежести с големите заплати на чужденците и Хриси Димитров, плевенчани може да успеят да спасят сезона с останалите си баскетболисти.