„Не съм променял нищо кой знае какво. Разликата е единствено в това как ще се борим. Според мен, днес имаше доста подобрение и от това дойде и по-добрата ни игра. Със сигурност контролът над борбите в защита през второто полувреме се оказа ключов да вдигнем разликата”, коментира старши треньорът на баскетболния Лукойл Академик Тони Дечев след победата с 95:80 точки над Рилски спортист.

Шампионите изравниха полуфиналната серия в НБЛ на 1:1 победи.

Лукойл се справи с Рилецо, изравни полуфиналната серия

 „Ще се опитаме по същия начин, както Самоков взе мач в Правец, да направим и ние същото и да върнем серията тук, а защо не и още там да победим. Виждате, че много дребни неща в хода на мача решават накъде ще се наклонят везните. Според мен, сега и нашият отбор ще бъде малко по-спокоен. Ще отидем да спечелим и двете срещи в Самоков, дали имаме сили ще покажат мачовете”, каза още Дечев, цитиран от bgbasket.com.

„Лукойл стреляха с изключително висок процент от тройката и то с много голям брой вкарани стрелби – 16 от 32. Когато вкарат толкова тройки в тяхната зала, е много трудно да ги победиш”, пък заяви наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров и продължи:

„Казах на моите момчета преди да започне серията, че ако успеем да вземем един от двата мача в Правец, ще сме в много добра позиция. Тръгваме си от тук с постигната цел. Сега серията се мести в Самоков. Ще имаме подкрепата на нашите фенове и ще се опитаме да играем максимално добре и да ги зарадваме.”