Рилски спортист започна по повече от обещаващ начин полуфиналната серия срещу шампиона Лукойл Академик в Националната баскетболна лига за мъже. В Правец Рилецо надигра „студентите“ с 89:80 и поведе с 1-0 победи в серията.

Двубоят беше безкрайно атрактивен и много пъти зрителите в залата видяха смяна на водачеството, като третата четвърт беше решителна за гостите. Тогава Рилски спортист съумя да натрупат солиден аванс, който се оказа решаващ. Това прави мач №2 от полуфинала крайно интересен, като той отново ще се играе в Правец (серията е във формат от 5 срещи, което значи, че се играе до 3 победи).

Рилски спортист започна да диктува темпото и се оттегли с аванс от 20:13 след първата четвърт. Тази преднина се запази в началото на втората, но до почивката на полувремето Лукойл изравни играта и авансът на гостите беше само две точки – 38:36.

Третата четвърт започна със серия от 9:0 точки за гостите, чийто аванс в даден момент стигна 14. Лукойл влезе с пасив от 10 пункта във финалната четвърт и почти докосваше обрата. Кош и фаул на Златин Георгиев изравни резултата на 74:74 2 минути преди края. До края на редовното време други точки нямаше и мачът влезе в продължение. В него Рилецо постигна още една точкова серия от 9:0. Гостите устискаха този аванс до края и се поздравиха с успеха.

Еан Бройнсма беше над всички за победителите с 22 точки и оформи „дабъл-дабъл“ благодарение на своите 11 борби. По 20 точки вкараха Йордан Бозов и Ди Джей Шелтън.

За Лукойл Дани Гибсън завърши с 13 точки, 10 асистенции и 7 борби. Христо Захариев добави 12 точки и 8 борби.