Капитанът на баскетболния ЦСКА Георги Давидов сподели след успеха над Спартак Плевен със 76:61 точки, че даже не е очаквал неговият тим да победи с такава разлика. „Всяка победа е скъпоценна за нов отбор като нашия. Беше ни много трудно в началото. Още не сме разкрили пълния си потециал, но затова трябва време”, каза още Давидов в зала „Христо Ботев”.

„Победихме предимно със защита. Трябва да се уцелим всички да играем добре, а не да се лутаме, както се получава досега”, заяви още играчът на „червените”.

Американецът Лавел Пейн пък изигра един от най-добрите си двубой за ЦСКА откакто е в България. Пейн завърши с дабъл-дабъл – 26 точки и 17 борби и каза: „Играхме добре в защита, а това е нещо, което треньорът иска от нас във всеки мач. Това всъщност е вторият ми най-добър мач, защото в една от срещите от предсезонната подготовка отбелязах 37 точки.”

Американецът, който за първи път се състезава в Европа сподели още, че има страхотни впечатления от феновете у нас. „Привържениците ни са супер. Много ни подкрепят. Харесват ми хората и обстановката тук. В началоно ми липсваше увереност, но давам най-доброто от себе си”, заяви Пейн.