Капитанът на ЦСКА от миналогодишния тим Георги Давидов продължава кариерата си във Франция. Той подписа едногодишен договор с Андрезийо Бутеон и ще играе в четвърта френска дивизия.

„Много приятно съм изненадан от условията и организацията в клуба,” каза Жоро Давидов специално за BulgarianBasket.com. „Определено тръгнах с големи предразсъдъци, но всичко се промени още като разбрах за каква организация става въпрос. Отборът е доста добър, има още един чужденец – хърватин. Разбирам се чудесно с всички и съм много радостен. Мястото е много спокойно и хората са много приветливи, на 10 минути с кола съм от Сент Етиен. Чакам семейството ми да дойде през септември. Чувствам се много щастлив тук.”

Съставът на ЦСКА бе напуснат от редица основни състезатели и все още не е ясно в какъв вид ще започне новото първенство. „Червените” останаха без тримата си американци Майкъл Хендерсън, Лавел Пейн и Джош Уошингтън, без Христо Николов, Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов от миналогодишната селекция. Единствените, които засега са сигурни с „червения” екип от есента според информация от клуба са Крум Дойчинов и Любен Пасков, както и новопривлечният грък Никос Бохоридис.