Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров бе щастлив от успеха на своя тим, класирал се драматично за Финалната четворка на Балканската лига. Варненци загубиха с 81:84 реванша от ОКК Београд, но продължиха на полуфинал, след като в първата среща се наложиха с пет точки.

„Беше изключително тежък мач в психологически мач. Прави ни щастливи, че постигнахме пореден успех на високо ниво за клуб като Черно море. Аз много се радвам за тези, които ръководят – Асен Христов и Симеон Варчев, и адмирации за всички играчи, които взеха участие днес. Изоставахме в по-голяма част от мача, но накрая показахме характер и желание за крайния успех,” заяви младият треньор.

„Безспорно Хриси Димитров помогна много. Но най-стойностно израстване от всички, които сме привлекли тази година, показа Гари Уеър. Всички опитни играчи дадоха своя дял,” обясни Димитров.

Той няма претенции кой ще е съперник на Черно море на полуфинал. Ако това обаче е Рилски спортист, има голям шанс Финалната четворка да е във Варна, и затова край морето вероятно ще стискат палци за тима от Самоков утре, когато се срещат Левски и Рилецо. „Каквото дойде. Наистина, по-хубаво ще е за Варна и баскетболната общественост в града, да направим една Финална четворка тук, което минава през едно отстраняване на Левски от Рилски спортист. Това ни се иска,” призна Димитров.

„Но реалностите са по-различни, Левски е по-класният отбор, и те са си поставили като цел спечелването на тази купа. Сигурен съм, че ще направят всичко възможно. Тогава ще се борим със зъби и нокти на Финалната четворка в София,” завърши той.