ДАМС е подготвила процедура за прекратяване на договора с БК ЦСКА относно стопанисването на залата по баскетбол на стадион

„Българска армия”, разкри директор на Дирекция „Държавна собственост” към ДАМС Румен Кисьов.

„Вчера в ДАМС идва представител на БК ЦСКА и внесе писмо от името на г-н Стерянопулос. Писмото е при мен, като в него се изтъкват най-различни причини от общо естество, но нищо конкретно за това, защо не се изпълнява договора. Разговарял съм с председателя на ДАМС Весела Лечева по този въпрос. Ако до утре от клуба не внесат инвестиционна програма за изпълнение, ние сме подготвили процедура за прекратяване на договора. В петък ще им изпратим предупреждение, че след едномесечен срок договорът ще бъде прекратен”, коментира Кисьов пред БТА.

Договорът между ДАМС и БК ЦСКА бе сключен миналата година през месец февруари. Според Кисьов баскетболната ни федерация не е страна по този договор, но проявява интерес да стопанисва залата на стадион „Българска армия”.

Главният мениджър на Националната баскетболна лига Стефан Станев пък сподели подробности след срещата си със спротния директор на „червените” Бане Прелевич. „Връчих му писмо, в което искам до утре за да ми предостави документи дали тези заплати са изплатени. От разговора, който проведох с него той твърди, че заплатите са изплатени. Утре очаквам да ми дадат документи, или да картотекират нови играчи. Ако не ми предоставят такива документи за мен лично трудовия договор е прекратен според законодателството в България”, каза Станев.

Според него при положение, че има две страни трябва да се отиде на съд.

„Ако утре до 17.00 часа ЦСКА не картотекират други състезатели, или не стигнат до някакво споразумение, не знам какво ще се случи. На 14-ти февруари те трябва да имат в тимовия лист минимум 10 българи, ако нямат - ще платят солидни глоби, или ще бъдат извадени. Мен ме боли, че Лигата може да бъде ощетена, ако остане с отбор по-малко", добави Станев.

Опитите му да организира съвместна среща с представители на клуба, играчите и треньорите са се провалили. „Играчите заявиха, че не искат да се срещнат с Бане Прелевич, а Прелевич - не иска да разговаря с Ивайло Желев и затова тази среща не се състоя”, завърши мениджърът на НБЛ.