Случаят със Сергей Цветков и Живко Стоянов и тяхното желание да преминат в друг клуб в рамките на трансферния прозорец остана нерешен днес, съобщава bulgarianbasket.com. По-рано днес Цветков се разбра с Дунав 2007, а Стоянов – с Овъргаз, но все още нямат право да подпишат. Двамата са подали молби в БФБ за прекратяване на взаимоотношенията с ЦСКА по вина на клуба като в тях се визират неизплатени суми от страна на клуба. От БФБ пък са поставили срок на ЦСКА да отговори на запитването дали това е истина.

Утре до 14.00 часа ръководството на ЦСКА в лицето на президента Георгиус Стерянопулос и спортния директор Бранислав Прелевич ще трябва да представи документи в баскет-централата, че са изплатени поне 80% от задълженията им към Цветков и Стоянов. Член 26, точка 4 от Трансферния правилник на БФБ гласи, че ако определен състезател не е получил 80 % от възнагражденията си във всички договори, сключени между БК и състезателя, той се смята за свободен.

Ако ЦСКА не успее да предостави такива документи, Цветков ще продължи кариерата си в Дунав 2007, а Стоянов в Овергаз, като БФБ автоматично ще ги картотекира в новите клубове. Това ще бъде особено важно за Цветков, който ще може да дебютира за Дунав 2007 в мача срещу Евроинс Черно море от турнира за купата на България същата вечер в Русе.