Баскетболният ЦСКА продължава със странните изявления на клубния си сайт. Два дни след като се разбра, че „червените” все още не са изчистили всичките си задължения от миналия сезон, включително последните пет заплати на треньора Тони Дечев, ръководството на тима не дава никакво обяснение. Финансовите проблеми са пречка за участието на БК ЦСКА в стартиращата с началото на новия сезон Национална баскетболна лига.

Съобщението на официалната интернет страница на ЦСКА гласи:

„Спортният директор на ЦСКА Бане Прелевич, след поредното коварно нападение върху клуба, бе принуден да се върне от Атина, където имаше планувани срещи с тримата вероятни спонсори, както и с мениджърите на състезателите, с които преговорите бяха в последна фаза. Проведена бе среща с треньора на клуба Росен Барчовски, за да бъдат представени от него някои обяснения относно последните събития, които спортният директор нямаше възможност да проследи, поради присъствието си на квалификационния турнир в Атина.

След тази среща, Прелевич уведоми президента на клуба Георгиос Стерянопулос за последните събития. От тук нататък Управителният съвет на ЦСКА ще реши какви мерки ще предприеме, за да предпази имиджа и интересите на клуба ни и по какъв начин ще се опита да поправи щетите, които претърпя заради провала на сделката с един от основните спонсори и замразяването на преговорите с тримата състезатели.

Основното е, Управителният съвет заедно с юридическия отдел на клуба да проучи поради каква причина БФБаскетбол чрез Елеонора Рангелова официално обяви данни, които все още са на етап проучване между клуба и Федерацията. Данните, които бяха публикувани и начина им на изнасяне чрез пресата навредиха сериозно финансово и непоправимо на имиджа на клуба.”

В същото време се разбра, че младият треньор Ивайло Желев ще е един от новите сътрудници на Росен Барчовски.

Желев бе част от треньорския екип на БК „Рилски спортист” през миналата година, а през сезон 2006/2007г бе треньор в „Овергаз Баскет Академия”. В момента Ивайло Желев е помощник треньор в националния ни отбор за жени до 20 години.