Баскетболистките на ЦСКА спечелиха историческа първа титла в клубната история и едновременно с това взеха трети трофей в рамките на една година.

„Червените ангели” победиха досегашния шампион Лукойл Нефтохимик с 82:72 и след 3 – 1 успеха във финалната серия триумфираха в родното първенство.

Двубоят тази вечер в зала „Христо Ботев” започна оспорвано, като първата част завърши при резултат 15:13. В началото на втората четвърт гостите от Бургас изравниха, но за кратко, тъй като ЦСКА бързо дръпна в резултата и в края на първото полувреме вече водеше с 10 точки – 39:29.

След почивката срещата остана също толкова динамична, въпреки големия залог и нервността, която съпътстваше момичетата от двата състава.

Преимуществото на „червените” обаче бе очевидно и след 30 минути игра авансът бе 11 точки в полза на домакините – 58:47.

Много силен мач за ЦСКА направиха Теодора Петрова, завършила с 20 точки и 6 борби, Светла Асенова, която реализира 19 точки и овладя 7 борби, и сръбкинята Таня Чиров, вкарала 18 точки.

Последните 10 минути баскетболистките на ЦСКА първо постигнаха най-голямата разлика в своя полза от началото на мача – 18 точки, но впоследствие за около три-четири минути позволиха стопяване на преднината им до шест точки, минута и 40 секунди преди края.

Подемът за Лукойл Нефтохимик бе благодарение на добрите изяви на американката Дион Браун, която завърши с 27 точки и 6 борби, както и на младия център Радостина Славова, която обаче се разигра едва в кая на мача и вкара 14 точки.

Финалният щурм на бургазлийки дойде прекалено късно, баскетболистките на ЦСКА запазиха хладнокръвие и стигнаха до победата с 82:72.

„Червените ангели” извоюваха този трети трофей за годината в отсъствието на генералния си мениджър Емил Коен, който е в чужбина. Секунди след финалната сирена старши треньорът Георги Божков полетя във въздуха от ръцете на феновете на тима, които нахлуха на терена. Момичетата в червено дълго не можеха да се отърват от поздравления и прегръдки от страна на най-верните си привърженици, изпълнили зала „Христо Ботев”.

В първия мач от серията за бронзовите медали Стара Загора се наложи над Дунав Еконт с 92:76 точки.