ЦСКА постигна първа победа като гост за сезона след като победи Сливен със 73:66 в изтеглен мач от деветия кръг на първенството на Националната Баскетболна Лига, съобщава bulgarianbasket.com. Това бе тяхна трета победа в шампионата, а две от тях са именно срещу Сливен. От своя страна момчетата на Събин Маринов пропуснаха възможността да запишат успех срещу един от съперниците, които реално могат да победят през тази година в НБЛ.

„Червените” водеха през по-голямата част от мача, макар и с малка преднина. Само в някои моменти те допуснаха Сливен да излезе напред или да изравни резултата.

За домакините отново не игра Джеремая Босуел, а другият американец Лорънс Шарет получи болки преди срещата и не влезе в игра. Без тях двамата, задачата на Маринов за успех срещу кой и да е отбор в НБЛ е твърде сложна, тъй като желанията в клуба не се покриват от възможностите на състезателите.

Тодор Тенев вкара 17 точки и бе на борба от втория си дабъл-дабъл този сезон.

Цветомир Бенчев добави 12 точки и подаде 6 асистенции, а влезлият като резерва Андреан Илчев изигра най-силния си мач през тази година с 14 точки и 11 борби. Той обаче пропусна всичките си 6 стрелби от тройката, което бе „ахилесовата пета” на домакините в днешния мач. Сливен вкара едва 1 тройка от 14 опита.

Милош Шакота продължава с постоянните си изяви и отново бе най-добрия играч за ЦСКА. Той завърши с 23 точки (3 тройки), хвана 5 борби, подаде 3 завършващи подавания, отне 3 топки и направи 2 „чадъра”. Крум Дойчинов добави 15 точки и 10 борби за своя четвърти дабъл-дабъл тази година с екипа на ЦСКА.

Дебют за „червените” направи Марко Павлович, който бе регистриран вчера в БФБ. Сърбинът с българско потекло игра 22 минути, и въпреки че изпусна 5 от своите 6 наказателни удара, завърши със 7 точки.