„Миналия сезон ЦСКА вдигна летвата и изчезването на двата отбора щеше да бъде голям удар за баскетболните фенове. Спасяването на ЦСКА не е само спонсори и реклама, а мисия” сподели президентът на БК ЦСКА Росен Барчовски.

„Нашата цел е женският отбор отново да стане първи. В мъжкия предстоят разговори, но ще се борим да играем два финала. За сега ще бъдем в зала Христо Ботев, но най-нормално е да се върнем в тази на стадион Българска армия” сподели още той.

Барчовски, който е и треньор на мъжкия тим, обяви и проектосъстава на своя отбор. "Гардове ще бъдат Димитър Мираковски и един американец, Йордан Бозов, който ще бъде капитан, Симеон Найденов, Христо Николов и Димитър Ангелов. Центрове са Дейвид Бергхойфер и Бойко Младенов, както и Синиша Аврамовски, Томас Фиков и Крум Дойчинов. Ще привлечем и двама млади състезатели - Любомир Пасков ( сина на Поли Паскова) и Сергей Цветков" обяви президентът – наставник.

Женският тим пък ще бъде напуснат от Елена Йоловска. До петък трябва да приключи процедурата по натурализирането на сръбкинята Таня Чиров. „Тя за нас вече е българка” коментира Барчовски.„От днес започваме да работим с амбиция за шампионски титли. Искаме да запазим състава от миналата година, който е шампионски, но без мериканките. Радостина Димитрова обаче е готова да се справи. Ако играем в Европа, обаче ще имаме нужда от една класна американка” сподели наставтикът на „Червените ангели” Георги Божков.

„Щастливи сме, че ЦСКА ще го има” сподели бъдещият капитан на ЦСКА Йордан Бозов, който говори и от името на лидерката на женския тим Теодор Петрова. Тя допълни: „Изживях един невероятен сезон с тима миналия сезон. Надявам се всичко да се повтори”.