Баскетболистите на ЦСКА буквално изтръгнаха победата от ръцете на играчите на Балкан Ботевград, след като капитанът на червените Георги Давидов реализира кош след дълго подаване на Ивайло Константинов в последната секунда на срещата в зала Христо Ботев.

ЦСКА надви съперника си със 71:70 и взе първи успех в шампионата, но само три секунди преди края на двубоя губеше в резултата, след като Иван Лилов бе успял да реализира кош и фаул.

На почивката гостите имаха преднина от три точки при 34:31, а пък през последната четвъртина ЦСКА позволи стопяване на разликата, отново след добри изяви на гарда Иван Лилов.

Баскетболистът на Балкан завърши с 27 точки, от които 5 тройки плюс 5 асистенции и 4 откраднати топки. Американецът Дуейн Мортън пък добави 16 точки и 11 борби, но това не бе достатъчно за тима воден от Георги Младенов.

За ЦСКА Георги Давидов, освен че вкара инфарктно в последната секунда, завърши с 15 точки, а една повече отбеляза Людмил Хаджисотиров, включително и много важна тройка минута преди края на двубоя.

Контузия получи 17-годишният баскетболист на ЦСКА Любен Пасков, който извади рамо и бе откаран в болница.

„Не исках и да си помисля, че можеше да загубим така нещастно, бях толкова бесен, че щях да обърна не стол, а залата”, коментира старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски, който заедно с играчите си изживя драматичните последните секунди.

След страхотното шоу в зала Христо Ботев, на което присъства и президентът на червените Георгиус Стерианопулос, ЦСКА е с една победа и една загуба, а Балкан записа второ поражение.