Баскетболният ЦСКА афишира по-сериозни амбиции през 2008-ма година, както в България, така и в Европа. На специална пресконференция ръководството на „червените” обяви, че тимът се чувства комфортно организационно и финансово благодарение на новия президент Георгиос Стерянопулос.

„Направихме почти невъзможното за отрицателно време. Попълнихме всичките си отбори в детско-юношеската школа”, заяви старши треньорът Росен Барчовски.

БК ЦСКА очаква в най-скоро време окончателното решение на ДАМС за залата на „червените” на стадион „Българска армия”.

„Готови сме да я ремонтираме, искаме да се върнем в нашия дом”, категоричен бе Барчовски, който се надява от 1-ви януари отборът да може да води подготовка в своята зала, но допълни: „Никой не ни е давал обещания, но има неофициални разговори и сигналите са положителни.”

Росен Барчовски разкри още, че клубът следи изявите на трима американски баскетболисти, които са вариант за трансфери през следващия сезон. Ако ЦСКА се представи на ниво в настоящия шампионат, догодина със сигурност ще участва в евротурнирите.

„Не знам какво ще се случи през следващата година, но нищо чудно да стигне до медалите. За мен класиране в четворката ще е успех. През това време ще си проличи кои играчи имат стойност, това е един вид тест за тях”, каза още наставникът на „червените”.

Барчовски потвърди, че е водил разговори с един от елитните ни състезатели – Филип Виденов, който в момента е без отбор и се възстановява с индивидуален треньор в Белгия, че вратите за национала в ЦСКА са винаги отворени. Селекционерът на „червените” сподели още, че друг национал – Бойко Младенов, който се върна от Кипър също е вариант за бъдещ трансфер. „До седмица ще се знае бъдещето му и дали ще му отправим конкретно предложение”, каза Барчовски.

Бившият национален треньор на България заяви още, че за него ще е чест, ако получи покана за влезе в щаба на новия наставник на представителния ни тим Пини Гершон, но смята, че е по-добре да му помагат по-млади треньори като Любо Минчев, Георги Младенов и Тони Дечев, които могат да научат много.

„Аз също ще помагам винаги, когато има нужда”, твърдо заяви Росен Барчовски. На журналистически въпрос дали в такъв случай би работил за 50 цента, щом заплата на Гершон ще е 1 евро, Барчовски се пошегува, че е по-скъп национален треньор.

По повод критиките към сегашното ръководство на федерацията ни по баскетбол Росен Барчовски коментира, че наистина има доста неща, които могат да се подобрят и ще заяви позицията си в Управителния съвет, а не пред медиите.