Женският баскетболен отбор на ЦСКА се разпадна, съобщава специализираният сайт bulgarianbasket.com. Последният срок за заявка и парична гаранция за участие в женската А-1 е утре, а все още няма такава от страна на „червените ангели”.

Въпреки обещанията на Васил Иванов-Лучано, и огромните усилия на треньора Георги Божков и Росен Барчовски, ЦСКА няма да започне първенството.

Редица ключови състезателки напуснаха отбора, спечелил "Златен требъл" през изминалия сезон 2006-2007 - шампионска титла на България, Купа на България и шампионската титла от Адриатическата Лига. Тимът остави добри впечатления в баскетболна Европа и с изявите си в турнира за Купата на ФИБА-Европа, където червените отпаднаха от испанския Ондарибия.

Въпреки че се сдоби с български паспорт, крилото Таня Чиров ще играе в новака в италианската първа лига Италмока Поцуоли, но ще подсили националния ни отбор за квалификациите за Евро 2007 в Италия. Капитанката на „Ангелите” - Елена Йоловска подписа договор с хърватския Госпич, където игра преди за премине в ЦСКА.

Центърът на червените и националния ни отбор - Наталия Топалова подписа с Лукойл Нефтохимик.

Една от любимките на червената публика - Бранкица Хаджович, също напусна ЦСКА. През новия сезон Бане ще се подвизава в испанския Олеса Еспаньол. Теодора Петрова по всяка вероятност също ще поеме към Испания, а четири от младите надежди на клуба - Тони Тенчева, Лиляна Илиева, Стефка Николова и Цветелина Николова поеха в посока Славия.

Единствените, които все още не са обявили раздялата си с клуба са Силвия Пеева, Радостина Димитрова и треньорският щаб на армейците.