Българската федерация по баскетбол даде срок на ЦСКА до 11 май (петък) да даде предложение за зала, в която да се играят домакинските срещи на „червените” при евентуално тяхно класиране на финал в първенството. Проблемът с базата за ЦСКА не е от вчера, а след като от баскетболния клуб напуснаха „Универсиада”, приемат съперниците си в зала „Христо Ботев” в Студентски град в столицата. Съоръжението обаче не отговаря на изискванията на централата ни за необходимите условия, които трябва да са осигурени, за да може там да се състоят финални срещи.

Точно това се казва в официалното писмо изпратено днес от българската федерация до БК ЦСКА. Финалните серии при мъжете започват на 18-ти, а при дамите на 26-ти май. Вариантите пред „червените” не са много и могат да ги изпратят извън София.

Залите, в които се провеждат двубои от родния баскетболен шампионат са „Универсиада”, „Триадица” и „Христо Ботев”. За първата се знае, че ЦСКА има сериозни финансови противоречия с нейното ръководство, втората е твърде малка, а третата е в лошо състояние.

Споменатите дестинации за ЦСКА при домакинство извън столицата, в случай, че не се постигне компромисен вариант с федерацията са Перник, Правец или дори Ботевград.