Баскетболният ЦСКА приема участника в Еврокупата на ФИБА Спартак Плевен в 6-я кръг на мъжкото ни първенство. Двата тима са с еднакъв актив от 3 победи и 2 загуби до тук, съответно „червените” са пети, а плевенчани –четвърти във временното класиране. Двубоят е от 18 часа в зала „Христо Ботев”.

Още две дербита обаче предлага днешната програма. Във Варна Левски гостува на Черно море от 17 часа в зала „Христо Борисов”. Варненци водени от Спас Натов претърпяха първото си поражение едва в миналия кръг и държат втората позиция в шампионата, а „сините” са на точка зад тях, колкото имат Спартак Плевен и ЦСКА. Балкан пък е домакин на Рилски спортист в Ботевград от 18 часа. Съставът с Георги Младенов начело започна трудно в първенството, но вече е с 2 победи и 3 загуби на 7-мо място в подреждането, а отборът от Самоков е само с един успех от 5 изиграни мача и то срещу Левски в София.

Шампионът ЛукОйл Академик излиза в Правец срещу Дунав 2007 от 18 часа, в една от последните си проверки преди старта на купа УЛЕБ в началото на ноември.

Последният мач от 6-я кръг при мъжете е в понеделник и противопоставя аутсайдерите до момента Сливен и Ямбол.