Баскетболният ЦСКА загуби със 67:72 от македонския шампион Струмица 2005 в мач от първия ден на приятелския турнир в Солун.

Най-резултатен за българите бе Христо Николов с 21 точки, Майк Хендерсън добави 13, а капитанът на отбора Георги Давидов ознаменува връщането си в „червения” тим с 12 точки. Новото попълнение на ЦСКА Лавел Пейн направи дебют и се отчете с дабъл – 14 точки и 12 овладени топки.

За македонците националът Ефтим Богоев вкара най-много - 14 точки.

„Като за първи мач за този сезон съм доволен”, заяви от Солун за BulgarianBasket.com треньорът на отбора Росен Барчовски.

„Играхме добре, стана хубав, много здрав мач. В края можехме дори и да спечелим, но пропуснахме стрелба за три точки при две повече за тях. Доволен съм от старанието на всички баскетболисти. Имаме обаче все още какво да желаем. Лавел Пейн се включи добре, все пак той пристигна вчера и веднага се присъедини към отбора”, коментира наставникът на „червените”.

В другата среща гръцкият Панорама изненада Македоникос и се класира за финала. Така в утрешния ден ЦСКА среща Македоникос за третото място, докато след тях Струмица и Панорама ще определят победителят в турнира.