ЦСКА победи у дома Сливен с категоричното 86:66 (21:13, 40:35, 62:48) точки в среща от втория кръг на държавното първенство по баскетбол за мъже.

Гостите бяха почти равностойни на именития си съперник през първото полувреме и оставиха добри впечатления с играта. 30 секунди преди края на втората част гостите изоставаха само с две точки - 35:37, а на почивка се оттеглиха при пасив от пет точки. През второто полувреме баскетболистите на Сливен се измориха и червените наложиха категорично волята си.

С най-силни изяви за домакините бе сърбинът Милош Шокота, който наниза 27 точки, а Йордан Бозов добави 15. Йоанис Отонтзидис пък бе най-резултатен за сливналии със 17 точки.

След срещата старши треньорът на гостите Събин Маринов заяви, че на неговите възпитаници им липсва подготовка, тъй като в последния момент е станало ясно, че ще играят в Лигата на мястото на Балкан Ботевград.

Наставникът на ЦСКА Росен Барчовски пък каза, че не е напълно доволен от играта на неговия тим и че повечето от неговите баскетболисти не са разкрили потенциала си.

В столичната зала Христо Ботев присъства цялото ръководство на БФБаскетбол с изключение на президента Михаил Михов.